Linja-autot

FINLAND

Volvo Bus Center Vantaa – kaikki nykyaikaiset palvelut linja-autoliikennöinnin helpottamiseksi saa yhdestä paikasta

Volvo Finland Ab:n uusissa tiloissa Osumakuja 4:ssä, Kehä III:n varrella Vantaalla toimii Suomen uudenaikaisin linja-autohuolto ja -myynti. Kaikki nykyaikaiset palvelut linja-autoliikennöinnin helpottamiseksi saa yhdestä paikasta nopealla vasteajalla: huollot, korjaukset, varaosat, koulutus- ja pesupalvelut sekä rengashuollon. Viimeisimpien standardien mukaisten työvälineiden, -tilojen ja -prosessien avulla palvelut voidaan tarjota entistä laadukkaammin, turvallisemmin ja ympäristö huomioiden.
Volvo Bus Center Vantaa – kaikki nykyaikaiset palvelut linja-autoliikennöinnin helpottamiseksi saa yhdestä paikasta

Suomen nykyaikaisimpaan linja-autokorjaamoon on mahdollista tutustua keskiviikkona 12. lokakuuta, jolloin järjestetään avoimien ovien päivä.

– Suomen modernein linja-autokorjaamo mahdollistaa entistä paremman asiakaspalvelun, kattavat palvelut ja pidemmät aukioloajat. Lisäksi olemme lähellä asiakkaita, Etelä-Suomen tärkeimmässä logistiikkakeskittymässä, sanoo Volvo Linja-autojen maajohtaja Jukka Nikkanen.

– Huoltokapasiteettimme on kasvanut merkittävästi, joten palvelujen saatavuus paranee entisestään. Linja-autojen huoltoprosessia on kehitetty niin, että asiakkaita voidaan palvella parhaalla mahdollisella tavalla. Linja-autot saadaan nopeasti työn alle ja kerralla kuntoon, sanoo Volvo Finland Ab:n kehitysjohtaja Jussi Ruokonen.

Kattavat huollot, taitavat mekaanikot
Luovutushuolto palvelee kahdessa läpiajettavassa huoltopaikassa, jossa asennetaan lisävarusteet ja säädetään linja-auton parametrit määritysten mukaisesti. Uutta on myös erillinen luovutustila, jossa linja-auto luovutetaan asiakkaalle ja käydään lävitse ominaisuudet ja varusteet.

Linja-autoihin erikoistunut mekaanikkoryhmä hallitsee alustan, korin ja varustelun huollot ja korjaukset. He tuntevat kaluston huoltohistorian, ja tarkka diagnostiikka auttaa määrittämään oikeat huoltotoimenpiteet. Huoltopisteet ovat viimeisten standardien mukaiset ja tilaa on riittävästi, minkä ansiosta mekaanikon on helppoa ja turvallista työskennellä. Siirrettävään nosturiin on integroitu turvavaljaat, joten kattotöitä voidaan tehdä jokaisessa huoltopisteessä. Kaikki laitteet, työkalut ja tarvikkeet on sijoitettu niin, että ne ovat helposti saatavilla ja käytettävissä.

Varaosavaraston palvelukyky kasvaa
Kattava varaosavarasto palvelee toimipisteen koko aukioloajan ja tämän lisäksi Volvon varaosien Suomen jakeluvarasto sijaitsee alle kilometrin päässä uusista toimitiloista, minkä ansiosta asiakastarpeisiin voidaan vastata entistä nopeammin.

Pikahuolto palvelee joustavasti pienissä huoltotöissä arkisin ilta yhteentoista saakka
Pikahuollossa asiakkaita palvelee erikoistunut mekaanikkoryhmä ja siellä tehdään pienimuotoisia huoltotöitä, kuten diagnostiikka- ja vianetsintätöitä. Myös katsastuspalvelu sisältäen katsastusmittaukset on saatavilla pikahuollosta. Kahden uuden Volvo jarrudynamometrin avulla jarrut ja jarrujärjestelmät voidaan testata ja tarkistaa monipuolisesti. Huoltoajat ovat varattavissa asiakaspalvelun kautta ja jonotusjärjestelmä pitää asiakkaat ajan tasalla oman huollon vaiheesta.

Vauriokorjauksilla erilliset huoltopaikat
Vauriokorjaamo toimii omilla erillisillä huoltopaikoilla, joissa on käytettävissä modernit työkalut, muun muassa kahdet rungonoikaisulaitteet.

Kattavaa rengashuoltopalvelua yhdestä paikasta
Uuden toimipisteen rengashuoltopalvelun erillisissä tiloissa on käytössä muun muassa ainutlaatuinen diagnostiikkarata, jossa mitataan muun muassa ajoneuvon ohjauskulmat ja välykset nopeasti ja tarkasti. Rengaspalvelun avulla voidaan seurata renkaiden kulumista, urasyvyydet, rengaspaineita, tehdään akseliston suuntaukset ja tarkistetaan alustan väljyydet huoltojen yhteydessä.

Direktiivikoulutusta nykyaikaisissa koulutustiloissa
Toimipisteen 2. kerroksen modernissa koulutustilassa järjestetään direktiivikoulutusta kuljettajille ja yrityksien tarpeiden mukaan räätälöityä koulutusta.

Rakennuksen 1. kerroksen pohjoispäädyssä sijaitsee Volvon huoltokoulu, jossa koulutetaan koko Suomen Volvo verkoston kuorma- ja linja-automekaanikkoja säännöllisesti räätälöityjen koulutusohjelmien mukaisesti.

Kuljettajien käytössä viihtyisät taukotilat
Kuljettajille on tarjolla viihtyisä taukotila toimipisteen sisääntulokerroksen aulatilassa ja sosiaalitilat, josta löytyy suihku- ja saniteettitilat. Toisessa kerroksessa sijaitseva lounasravintola on avoinna kaikille ja palvelee arkisin klo 07.30-18.45.

Uudenaikaisissa toimistotiloissa kuorma-automyynnin palvelut ja Volvo Truck Rental -kuorma-autojen vuokraus ja hallinto sijaitsevat sisääntulokerroksessa. Vaihtoautomyynti palvelee erillisessä tilassa rakennuksen pohjoispäädyssä.

Automatisoitu pesuhalli palvelee asiakkaita koko aukioloajan
Osumakujan kadun varrella sijaitseva raskaan kaluston pesuhalli palvelee asiakkaita toimipisteen aukioloajan puitteissa ja myös erikseen asiakkaan kanssa sovittuina aikoina. Pesuhallin kadunpuoleisella sivulla sijaitsee automatisoitu pesulinjasto ja toimipisteen pihan puolella sijaitsee käsinpesulinjasto, josta on saatavilla pesupalvelua laajasti muiden muassa kohde- ja sisäpesuja, teipinpoistoja ja vahauksia.

Lisätietoja
Jukka Nikkanen, Volvo linja-autojen maajohtaja, Volvo Finland Ab, p. 040 703 3970, jukka.nikkanen@volvo.com
Minna Forsström, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Volvo Finland Ab, p. 050 577 3455, minna.forsstrom@volvo.com