Tulevaisuudessa autojen määrää keskusta-alueilla pyritään rajoittamaan entisestään. Tämän vuoksi joukkoliikenteen kapasiteettia tulee kasvattaa niin, etteivät haitalliset ympäristövaikutukset lisäänny. Myös liikennerajoitettujen alueiden, melu- ja päästörajoitettujen alueiden sekä sisäterminaalien tarve on nykypäivää. Volvon kokonaisratkaisu sisältää kaiken, mitä kaupunkisi tarvitsee päästäkseen alkuun. 

Melu on historiaa

Liikenteen melu aiheuttaa haasteita kaupungeissa. Melulla on vaikutuksia muun muassa kansanterveyteen sekä runsaasti liikennöityjen alueiden asumismukavuuteen. Sähkölinja-autot vähentävät melupäästöjä ja ehkäisevät näin myös melun aiheuttamia haittavaikutuksia. 

Hallitse vyöhykkeitä

Ruuhkaisissa kaupunkiympäristöissä on usein rajoituksia melun ja päästöjen määrän vähentämiseksi sekä liikenteen turvallisuuden takaamiseksi. Usein nämä rajoitukset ovat voimassa tietyillä vyöhykkeillä tai alueilla. Volvon avulla otat myös rajoitetut alueet hallintaasi.

Energiatehokkuus

Sähkö- ja hybridilinja-autoilla on merkittävästi alhaisemmat polttoainekustannukset kuin tavallisilla diesellinja-autoilla. Sähkömoottori on huomattavasti polttomoottoria tehokkaampi ja se säästää energiaa jarrutuksissa ja alamäkiajossa. Miksi et valitsisi sähkölinja-autoa?

Liikennöi nollapäästövyöhykkeillä
Sähkölinja-auton mahdollisuudet

Sähkölinja-auton mahdollisuudet

Ruuhkaisissa kaupunkiympäristöissä on usein rajoituksia melun ja päästöjen määrän vähentämiseksi sekä turvallisuuden takaamiseksi. Volvo 7900 Electric -linja-autolla voi ajaa liikenteeltä rajoitetuilla alueilla, melurajoitus- ja nollapäästöalueilla ja jopa pysähtyä sisäterminaaleissa. Fossiilittomat ratkaisut, esimerkiksi biokaasumoottorit, eivät sovellu alueille, joissa päästöt ja melu on rajoitettu minimiin. Sähkökäyttöisyys avaa uusia mahdollisuuksia. Volvo linja-autojen vyöhykkeiden hallintapalvelun ansiosta ajoneuvot noudattavat maantieteelliseen sijaintiin, viikonpäivään ja jopa vuorokaudenaikaan liittyviä rajoituksia. Kuljettaja saa ilmoituksen ajoneuvon siirtyessä rajoitetulle alueelle ja ajoneuvo mukautuu rajoituksiin automaattisesti ilman kuljettajan toimia.

Melun kustannukset

Melun kustannukset

Melu ei ole pelkästään häiriötekijä. Se on myös terveysriski, ja voi aiheuttaa suuriakin kustannuksia. Säädökset tiukentuvat vähitellen ja ne edellyttävät melutasojen pienentämistä. Kaupunkiliikenteessä melunlähteitä ovat usein suuret diesel- ja kaasumoottorit, joten melun vähentäminen suoraan melun lähteestä on erityisen hyödyllistä.

Vertaillessa polttomoottoreita ja sähkömoottoreita, melun aiheuttamien kustannusten erot ovat isoja. Riippumattomien tutkimusten mukaan säästöt voivat olla jopa 40 senttiä kilometriltä per linja-auto, jolloin kaupungille voi kertyä vuodessa miljoonien säästöt. Ota meihin yhteyttä, niin lähetämme sinulle tutkimusraportin kokonaisuudessaan.

KOKONAISVALTAINEN TARJONTA

KOKONAISVALTAINEN TARJONTA

Jotta joukkoliikenne olisi sujuvaa, tulee ottaa huomioon, että erilaisiin kaupungin alueisiin voi kohdistua hyvin erilaisia vaatimuksia. Reittien pituuden, vuorovälien, kapasiteetin ja paikallisten määräysten vuoksi reiteillä liikennöidään eri tavoin ja erilaisilla ajoneuvoilla. Saasteet ja ruuhkat ovat kasvavia ongelmia, minkä vuoksi erityisesti joukkoliikenteen tarve kasvaa jatkuvasti.

Me Volvolla olemme vakuuttuneita siitä, että sähköajoneuvoratkaisut ovat tulevaisuuden kaupunkiliikenteen infrastruktuurin kulmakiviä. Siksi tarjoamaamme ratkaisuun kuuluu ajoneuvojen lisäksi muutakin. Kokonaisvaltainen ratkaisumme sisältää laadukkaat ajoneuvot sekä tarpeisiinne räätälöidyt palvelut.

KAUPUNKILIIKENTEEN MONIMUOTOISUUS

SÄHKÖLINJA-AUTOT – Aja myös nollapäästövyöhykkeillä

Rajoitetuilla alueilla, kuten ruuhkaisilla keskusta-alueilla sekä asuinalueilla, pakokaasut ja melu on pidettävä niin pieninä kuin mahdollista. Sähkö sopii käyttövoimaksi täydellisesti, sillä se ei aiheuta pakokaasupäästöjä eikä melua. Käytönaikaisen latauksen ja akkukoon ansiosta toimintakapasiteetti on tavallisten linja-autojen veroinen.

SÄHKÖHYBRIDILINJA-AUTOT – MELUTONTA MUKAUTUMISKYKYÄ

Sähköhybridilinja-autojen etuna on se, että valtaosa reittiosuuksista voidaan ajaa samalla tavalla kuin sähkölinja-autoillakin. Sähköhybridilinja-autoilla voidaan myös korvata niin perinteiset linja-autot kuin hybridilinja-autotkin, eikä erillistä infrastruktuuria tarvita. 

HYBRIDILINJA-AUTOT – Välittömiä ympäristöhyötyjä

Hybriditeknologia on ensiaskel matkalla kohti sähköajoneuvoratkaisuja. Vanhempaa linja-autokantaa voi korvata suoraan hybridilinja-autoilla, ja samalla typpioksidi- ja hiukkaspäästöjä voidaan pienentää jopa 50 prosenttia. Muiden sähkötoimisten linja-autojen tavoin hybridilinja-autot ovat mieluisampia niin matkustajille kuin muillekin liikenteenkäyttäjille sekä linja-auton reittien varrella asuville.

LÄHILIIKENTEEN LINJA-AUTOT – Sujuvaa työmatkaliikennettä

Diesellinja-autojen aikakausi on pian ohi työmatkaliikenteessä. Modernilla dieselteknologialla on kuitenkin yhä oma roolinsa. Jokainen linja-auton kyytiin nouseva työmatkalainen ja lähiliikenteen matkustaja aiheuttaa vain murto-osan henkilöauton ympäristövaikutuksista. 

AVOIMET LATAUSLIITÄNNÄT

  

Käytönaikainen lataus

Käytönaikainen lataus

Sähkölinja-autot ja sähköhybridilinja-autot ladataan automaattisesti päätepysäkeillä. Lataus käy ripeästi, eikä sillä ole vaikusta aikatauluihin. Päätepysäkeillä lataaminen on lisäksi kaikkein taloudellisin tapa ladata linja-autoa, sillä tällöin latausyksiköitä tarvitaan vähemmän ja niiden käyttöaste kasvaa. Avoimen liittymästandardin ansiosta myös toimittajia voidaan kilpailuttaa vapaasti.

BUS RAPID TRANSIT

BUS RAPID TRANSIT

Anna kaupunkisi kasvaa

Bus Rapid Transit
Volvo linja-autot

Volvo linja-autot

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä